čtvrtek 20. dubna 2017

Několik workshopů na květnové akci Agora v Brně se bude věnovat i technologiím Google

Uprostřed měsíce lásky se zájemci o informační technologie z řad nevidomých a zrakově postižených sejdou v Brně na dva dny nabité workshopy. V sobotu a neděli 13. a 14. května se v Brně pod organizací Masarykovy univerzity, konkrétně centra Teiresias, uskuteční tradiční ICT workshopy s tématikou pro zdravotně postižené.
Na této akci budou i workshopy specializované právě na technologie Google a to především:
  • Sobotní workshop Testování přístupnosti aplikací pro Android v praxi, ve kterém se účastníci seznámí se základy tvorby aplikací a především s jejich přístupností a s testováním přístupnosti aplikací a odnesou si praktické zkušenosti, díky kterým si pak i sami budou moci přístupnost otestovat a budou moci s přístupností aktivně pomáhat.
  • Nedělní workshop Nástroje G Suite: používám denně a můžete i vy, kde si účastnicí budou hrát s nástroji od Google na domácí i profesionální práci.
 Organizátoři letos zvolili nový princip, kdy sobotní workshopy budou kratší a půjdou spíše po obecných tématech a nedělní budou delší a podrobnější a více specializované.
Oba workshopy jsou již bohužel obsazeny. Pro ty kdo mají štěstí a dostali se, ty budeme před workshopy kontaktovat aby byli na místě již připraveni a měli dost testovacích materiálů. Všem ostatním chceme vzkázat, že chystáme sérii "nějakých" (o formě jsme se ještě nerozhodli) online návodů či workshopů na téma používání aplikací a technologií Google. Ostatně, také o tom je tento náš nový server.

Žádné komentáře:

Okomentovat