pondělí 3. července 2017

Díkynové verzi obchodu Play budeme mít větší přehled o aktualizacích aplikací

V těchto dnech se šíří nová verze Obchodu Google Play, s pořadovým číslem 8. Google ke svým vlastním pravidlům stran vytváření aplikací přistupuje tradičně prasácky ve stylu "já nemusím" a tak do této doby neexistuje ani officiální announcement a ani oficiální seznam změn. 
Ale jak jsme již psali ve svém článku o novinkách z jara,  Google má se svý obchodem velké plány. Některé z nich ukazuje už v této první osmé verzi. Pro nás je asi nejdůležitější redesign pořadí prvků při pohybu po prvcích s odečítačem obrazovky, takže vše je nyní o trochu přehlednější a některé věci nemusíte zoufale hledat.
Velkou novinkou jsou ale informace o změnách při aktualizaci aplikací. Dosud jsme museli při instalaci více aktualizací, pokud jsme chtěli znát novinky u všech, jednotlivé aplikace rozklikávat a na obrazovce s jejich detailem si pak vyhledat informace o novinkách. Nyní již přibylo u každé aplikace tlačítko, které přehledně zobrazí seznam novinek rovnou v seznamu aktualizací, což je nejen pro nás velice užitečná funkce. Mimochodem, konkurenční Appstore ji má už dlouho. A jestli existuje či spíš existoval oprávněný důvod se o novinky v jednotlivých verzí nezajímat, tak to právě byla složitost získání informací o novinkách u jednotlivých aplikací. 

Žádné komentáře:

Okomentovat